ISO приймає пропозиції щодо нової версії стандарту ISO 22000



Міжнародна організація з стандартизації (ISO) запропонувала всім зацікавленим сторонам взяти участь у відкритому обговоренні поточної версії стандарту ISO 22000:2005 "Системи менеджменту безпеки харчових продуктів. Вимоги до всіх організацій в ланцюзі виробництва і споживання харчових продуктів", а також представити свої пропозиції для його новій версії, розробка якої почнеться цього року.

Поточна версія стандарту ISO 22000 була опублікована в 2005 році. Міжнародне дослідження, проведене в 2012 році, показало, що число виданих сертифікатів відповідності ISO 22000 в період між 2011 і 2012 роками збільшилася на 20 %. Нещодавно представники ISO оголосили про перегляд документа з метою актуалізації його змісту з урахуванням потреб світового ринку.

Відгуки та пропозиції за стандартом ISO 22000 буде приймати підкомітет ПК 17 "Системи управління безпечністю харчової продукції" технічного комітету TК 34 "Харчові продукти" . Це дозволить зібрати якомога більше коментарів перед початком процесу доопрацювання документа у вересні.

Добровільний міжнародний стандарт на основі консенсусу ISO 22000 був розроблений для використання будь-якою організацією з харчової промисловості, включаючи як великі, так і малі підприємства. Стандарт створює основу для встановлення правил, процедур і керівних принципів у галузі управління безпекою харчових продуктів, сприяючи зниженню витрат на менеджмент. Користувачам документа також надаються функціональні інструменти, необхідні для забезпечення безпеки харчових продуктів в рамках єдиної узгодженої системи, в основі якої лежать і інші стандарти ISO.

http://www.csm.kiev.ua/